Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@09:35:43 GMT

بیکاری ۷۰ هزار شاغل در صنعت گل و گلابگیری

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۶۶۷۲

خرداد: غنچه‌های گل‌محمدی در قمصر و نیاسر و برزک شکفته‌اند؛ آفتاب از افق مشرق سر بر می‌آورد و در آسمان اوج می‌گیرد بدون اینکه گلچین‌ها به سراغ گل‌ها بیایند.
به گزارش خرداد ،بدون نگاه تماشاگر گردشگرانی که هر سال این موقع از تهران و بسیاری از شهرهای دیگر به کاشان می‌آمدند،بدون اشتیاق و رغبت صاحبان مزرعه برای چیدن گل‌هایی که در گلابگیری‌ها مشتری ندارند؛ در سکوت و بی‌رونقی خاکستری رنگی که امسال به مزرعه‌های پرمحصول و خرم دهن کجی می‌کند، گل‌های محمدی روی بوته‌ها پژمرده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کرونا این قلمرو را هم فتح کرده است، از قمصر تا دامنه کوه‌های کرکس که روستاها و شهرها هر ساله در همین موسم با گل‌های محمدی و گلاب رونق گرفته‌اند و هر کدام به آوازه و شهرتی رسیده‌اند، اکنون در تسخیر کروناست.
1740 کارگاه سنتی، 36 کارخانه صنعتی و 78 کارگاه نیمه صنعتی به اضافه هزاران هکتار مزرعه گل در این منطقه برای 70 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است و حالا رضا سیدنوابی رئیس اتحادیه گلابگیران کارگاه‌های سنتی و نیمه صنعتی شهرستان کاشان به «ایران» می‌گوید: امسال کرونا همه این 70 هزار نفر را برای چند ماه بیکار کرده است.
او با بیان اینکه هرساله ٥٠درصد فروش گلاب در پیک ایام نوروزی و اردیبهشت ماه با ورود گردشگران به این شهرستان به فروش می‌رفت، می‌افزاید: متأسفانه امسال از همان ابتدای فصل فروش با تعطیل شدن مراکز گردشگری و ممانعت از آمدن گردشگران و لغو جشنواره‌های گلابگیری به‌خاطر بیماری کرونا، تاکنون این فروش سیر نزولی شدیدی داشته است. بجز خرده فروشی ما یک فروش عمده نیز داریم که بخشی از این فروش به محصولات شیرینی و بستنی و... اختصاص می‌یابد که مصرف قنادی‌هاست اما با شیوع این بیماری میزان خرید گلاب از سوی این صنف تقریباً صفر بود و حتی در حال حاضر که شاید از شدت این بیماری کم شده باشد خود ما نیز حاضر به مصرف بستنی سنتی نیستیم و همچنان کارخانجات نیز از خرید گلاب ممانعت می‌کنند در نتیجه خریداران عمده را نیز از دست داده‌ایم.
او ادامه می‌دهد: در سال های گذشته بجز قنادی‌ها و کارخانه‌ها، مساجد خصوصاً در ایام ماه مبارک رمضان از خریداران عمده ما محسوب می‌شدند که این بیماری این امکان را نیز تعطیل و این مشتریان را از ما گرفته است و در نهایت گورستان‌ها هم فضایی بود که گلاب برای معطر شدن خانه ابدی اهل قبور در آنجا کاربرد داشت که در حال حاضر جای آن را الکل گرفته است و می‌بینید که با این شرایط ما کاملاً زمین خورده‌ایم و این صنعت باارزش رو به نابودی است.
رئیس اتحادیه گلابگیران کارگاه‌های سنتی و نیمه صنعتی کاشان اضافه می‌کند: تولید گل امسال نسبت به سال گذشته یک‌ونیم برابر شده است یعنی سال گذشته بالغ بر ٦٠هزارتن چیده شده که این رقم در سال‌جاری به ١٠٠هزار تن رسیده است اما متأسفانه در بازارخریداری ندارد.
وی با تأکید بر اینکه سرنوشت صنعت گلابگیری به سرنوشت جوجه‌های یک روزه دچار شده است، تصریح می‌کند: وقتی افزایش محصول باشد و خریداری نباشد مجبور به امحا و دورریختن محصولی می‌شویم که برای آن بسیار هزینه شده چون خریداری ندارد. ای کاش دولت همراهی کند و اجازه صادرات این محصول را بدهد یا اینکه برای ورود دستگاه‌ها برای تبدیل گل و گلاب به اسانس همراهی کند تا از این فاجعه اقتصادی و از بین رفتن این صنعت جلوگیری شود.
نوابی با اشاره به اینکه بیشترین ضرررا کشاورزان متحمل می‌شوند، می‌افزاید: سال گذشته برای چیدن هر کیلو گل 3500تومان هزینه می‌شد که این رقم امسال به5 هزارتومان رسیده است، همچنین سال گذشته گل کیلویی ١٥هزارتومان به بازار عرضه می‌شد که این رقم امسال به ١٠تا١٢هزارتومان رسیده است. در واقع باوجود افزایش هزینه‌ها، قیمت نهاده پایین آمده است.
نوابی همچنین تأمین لوازم و محصولات بسته‌بندی گلاب مانند پت، کارتن و شیشه به علت بسته بودن جاده‌ها را از دیگر مشکلات گلابگیران این شهرستان برشمرده و تصریح می‌کند: در زمان حاضر انبارهای گلابگیران مملو از گلاب‌های تولید شده است و از سوی دیگر گل گلکاران نیز به دست آمده اما امیدی به فروش آن ندارند.
وی میزان خسارت به کارگاه‌های گلابگیری سنتی در شهرستان کاشان را بین 2 تا 2 هزار و 500 میلیارد ریال برآورد و پیشنهاد می‌کند، دولت در کنار پرداخت وام‌های بلاعوض یا کم‌بهره به گلکاران و گلابگیران، بخشی از مالیات و بیمه آنها را نیز ببخشد یا تقسیط کند تا این صنعت بتواند بار دیگر رونق بگیرد.
رئیس اتحادیه گلابگیران کارگاه‌های سنتی و نیمه صنعتی کاشان با بیان اینکه ٧٠درصد صنعت گلابگیری کشورمتعلق به کاشان است، می‌گوید: اگر دولت از این صنعت در شرایط فعلی حمایت کند و اگرقوانین در مورد این قشر زحمت کش که زیان فراوان دیده‌اند کمی سهل تر از گذشته اعمال شود و اگر وزارت جهاد کشاورزی و صمت حمایت کنند شاید این صنعت آسیب دیده جان دوباره بگیرد. برچسب ها: گل و گلابگیری ، بیکاری

منبع: خرداد

کلیدواژه: گل و گلابگیری بیکاری نیمه صنعتی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۶۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا محمدی فشارکی در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی، بیان کرد: رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی با هدف توسعه اقتصادی دانش‌بنیان و همچنین پاسداشت آئین‌ها و سنت‌های فرهنگی است و این محصول اصیل ایرانی همزمان با نخستین سال ثبت روز گل محمدی و گلاب در تقویم رسمی کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: این رویداد ملی در روز ۲۰ اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی و مسئولان استانی و با رونمایی از نخستین عطر تولید داخل بر پایه گل‌محمدی و همچنین رونمایی از کتاب جامع گل محمدی ایران همراه خواهد بود.

محمدی فشارکی افزود: در کنار تولید گل و گلاب می‌توان از اسانس آن به عنوان پایه تولید عطر استفاده کرد و با شناخت درست و تحقیقات، شاخه‌های جدیدی از ظرفیت‌های این صنعت در بحث اشتغال زایی را ایجاد نمود.

سرپرست فرمانداری کاشان ادامه داد: در شرایط کنونی بیشتر به تولید گلاب به عنوان یک محصول و سوغات پرتقاضای کاشان در سطح کشور توجه می‌شود در صورتی که بسیاری از ظرفیت‌های آن ناشناخته باقی مانده است.

وی سطح زیرکشت گل محمدی در سطح شهرستان را دوهزار و ۶۰۰ هکتار و تعداد واحدهای سنتی ۱۷۰۰ و واحدهای صنعتی نیز ۴۸ واحد ذکر کرد که در حدود ۲۰ هزار نفر بطور مستقیم در بخش گل و گلاب مشغول به‌کار هستند.

کد خبر 6099649

دیگر خبرها

  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • برداشت بیش از ۱۴۰ تن گل محمدی در گناباد
  • برگزاری رویداد ملی «عطر و رایحه ایرانی» در کاشان
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان برگزار می‌شود
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • رویداد صدرا به شناسایی ایده‌های فناورانه منجر می‌شود
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری